top of page

Az alapítvány a céljainak megvalósítása érdekében aktív szervező-, oktató-, valamint kutatótevékenységet kíván folytatni. Felvállaljuk a céljainkkal kapcsolatos előadássorozatok szervezését, szakmai és kulturális rendezvények lebonyolítását, illetve tudományos kutatások publikálását. 

Padtárs Program

A 2018 óta működő alapítványunk legsikeresebb ága a Padtárs program, amely keretei között társadalomismereti, állampolgári ismereti előadásokat tartunk középiskolásoknak országszerte. Előadásaink témáinak keretét a közép és emeletszintű történelmi érettségi tételei adják. Óráink zöme játékos és interaktív, ami jelentősen megkönnyíti az információk befogadását.

Az alapítvány önkéntesei jellemzően jelenleg is egyetemi hallgató – vagy végzett – politológusok, nemzetközi kapcsolatok szakértői vagy közgazdászok. Éppen ennek köszönhető, hogy előadásaink témái változatosak: a magyar választási rendszertől kezdve, az Európai Unió integrációtörténetén át a pénzügyi és gazdasági alapismeretekig terjed folyamatosan bővülő repertoárunk. 

Indulásunk óta több, mint 30 eladást megtartva, 14 középiskolába volt szerencsénk eljutni, melyen keresztül 632 tanulót értünk el vidéken és Budapesten egyaránt.

Amellett, hogy a program ismertsége és népszerűsége növekszik, azon dolgozunk, hogy magunkat, saját előadóinkat is tréningezzük, fejlesszük rendszeres workshopokkal, próbaelőadásokkal, illetve nemzetközi szintű egyetemi oktatók bevonásával. 

PolAlap - A Politikai Alapozó

Iskolai oktatási tevékenységünk mellett írott formában is szeretnénk közelebb hozni a fiatalokhoz a közélet fontos fogalmait. Ezért indítottuk el a polalap.blog.hu-t 2020 tavaszán, amelyen sokszor hallott közéleti, közgazdasági, társadalomtudományi fogalmakat, jelenségeket, eseményeket igyekszünk elmagyarázni – lehetőség szerint – tudományos igényességgel, de mégis közérthetően. 

A PolAlap célja, hogy minél átfogóbban és mélyebben, az aktuális tanulmányokat, szakmai eredményeket felhasználva tájékoztasson, valamint felkeltse azok érdeklődését, akik korábban nem voltak fogékonyak a politikai, főként közpolitikai témánk iránt.

Kutatás

2020 őszén egy reprezentatív kutatást indítunk, ami az állampolgári ismeretek középiskolai oktatását fogja felmérni.

Események, programok

Az alapítvány célját szem előtt tartva a mindenki számára nyitott programjaink és eseményeink elsődleges célja a tudásátadás, ismeretbővítés. Több különböző interaktív, szórakoztató és egyben informatív programot tervezünk a következő időszakra, többek között kvíz nightot, vitaestet vagy workshopokat.

Hasonlóan az előadásainkhoz ezeken a területeken is fel vagyunk készülve a hirtelen változásokra. Tavasszal például online vitát szerveztünk Deustch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő és Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet kutatási igazgatója között. 

bottom of page