A Felelős Állampolgárokért Alapítványt 2018-ban azzal a céllal hoztuk létre, hogy fejlesszük a magyar társadalom politikai kultúráját és növeljük az állampolgárok alapvető közéleti ismereteit.
 

Kötelességünknek érezzük, hogy a meglévő hiányosságokat pótoljuk és készség szintűvé fejlesszük. Szeretnénk, ha programjaink által a résztvevők a világra nyitott, tudatos, a közélet iránt érdeklődő állampolgárokká válhatnának, hogy képesek legyenek megalapozott, felelős döntések hozni, és teljeskörűen átlátni az őket érintő legfontosabb közügyeket. Tevékenységünkkel reményeink szerint hosszútávon nemcsak a közéleti aktivitás növekedéséhez járulhatunk hozzá, hanem az egyén kritikus gondolkodásmódjának kialakulásával a társadalom szerves fejlődéséhez egyaránt.

IMG_7406.HEIC

Az alapítvány a céljának megvalósítása érdekében aktív szervező, tájékoztató, oktató, valamint kutatói tevékenységet kíván folytatni. Felvállaljuk a céljainkkal kapcsolatos előadássorozatok szervezését, szakmai és kulturális rendezvények lebonyolítását, illetve tudományos kutatások publikálást.

 

Padtárs programunk a középiskolások tudását szeretné gyarapítani. Úgy gondoljuk, hogy a frontális tanításra épülő hazai oktatás mára meghaladottá vált, ezért előadásaink alapja az interakció, a játékosság, a képességfejlesztés. Rendezzük a jelenlévők már meglévő ismereteit, előhívjuk és a lexikális tudás bővítése helyett, készségszintre emeljük ezeket a képességeket.

TELEFON

 

Tel: +36706782600

 

©2018 FELELŐS ÁLLAMPOLGÁROKÉRT ALAPÍTVÁNY