top of page
új1.png

A Felelős Állampolgárokért Alapítvány egy független, magyar civil szervezet, amelyet azzal a céllal hoztunk létre 2018-ban, hogy fejlesszük a társadalom alapvető közéleti, jogi, állampolgári ismereteit.

Szeretnénk hozzájárulni a demokratikus társadalom megerősödéséhez, az aktív állampolgári részvétel növekedéséhez és a felelős gondolkodás kialakulásához a szükséges ismeretek, készségek átadásával.

Kötelességünknek érezzük, hogy pótoljuk mind az elméleti, mind a gyakorlati hiányosságokat és készségszintűvé fejlesszük azokat. Szeretnénk, hogy programjaink által a résztvevők a világra nyitott, tudatos, a közélet iránt érdeklődő állampolgárokká váljanak, akik képesek átlátni a legfontosabb közügyeket és felelős, megalapozott döntéseket hoznak ezek kapcsán.

IMG_7406.HEIC

Az alapítvány céljai megvalósítása érdekében aktív szervező, tájékoztató, oktató, valamint kutatói tevékenységet folytat. Vállaljuk előadássorozatok szervezését, szakmai és kulturális rendezvények lebonyolítását, illetve tudományos munkák publikálást.

 

Tevékenységünkkel reményeink szerint hosszú távon nemcsak a közéleti aktivitás növekedéséhez járulhatunk hozzá, hanem az egyén kritikus gondolkodásmódjának kialakulásával a társadalom szerves fejlődéséhez is.

bottom of page